Vánoční pečení s BRONXY

18. prosince 2013 v 9:18 | Ronnie |  What to eat
Ani ne za týden tu máme Štědrý den a spousta z nás se věnuje všem možným vánočním přípravám. Jednou z nich je i pečení vánočního cukroví.
Abych byla upřímná, letos je to poprvé, kdy jsem začala něco málo péct. Nejde o to, že by mě to nebavilo, a tak jsem všechno nechávala na mámě. Je tu spíš ta věc, že jsem postrach všech kuchyní, čehož jsem si vědoma stejně tak jako máma. Letos jsem se ale rozhodla to celé zlomit.

Pro tento článek jsem vybrala tři naprosto jednoduché recepty, které zvládne skutečně kdokoliv(když jsem to zvládla i já, zvládne to každý).

Kávová zrna



Ingredience:
200 g Piškotů
150 g moučkového cukru
150 g másla
2-3 lžíce neslazeného kakaa
2-3 lžičky silné uvyřené a vychladlé kávy
rum
tmavá čokoláda

Postup:
Smícháme rozdrcené piškoty, moučkový cukr a máslo. Poté přidáme kakao, trochu rumu a kávu a vypracujeme tuhou hmotu. Pokud by těsto špatně drželo, přidáváme ještě trochu rumu nebo kávy.
Hmotu dáme vychladnout zhruba na hodinu do ledničky, poté vytváříme malé válečky, které nařízneme tupou stranou nože tak, aby se vytvořil model kávového zrna. Všechno pak namáčíme v rozpuštěné čokoládě a necháme vychladnout.

Tvarohová srdíčka

Ingredience:
250g měkkého tvarohu
250g Hery
250g Hladké mouky
Čokoláda
Marmeláda


Postup
Smícháme tvaroh, heru a mouku. Vypracujeme těsto, které vyválíme a vykrojíme z něj srdíčka za pomocí vykrajovátka. Srdíčka pečeme na 180°C zhruba 8 minut(dokud nezrůžoví)
Poté necháme vychladnout a podle chuti namáčíme v čokoládě a slepujeme marmeládou.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama