Coleslaw

5. července 2013 v 21:25 | Ronnie |  What to eat
Coleslaw. Salát, který se stal zdravější alternativou v nabídce všech možných fast foodů a i u nás si získal mnoho příznivců mezi strávníky. Bohužel spousta provozovatelů rychlého občerstvení a kaváren trpí dojmem, že 30 korun za 100 g tohoto salátu je přiměřená cena a to i přes to, že například v Anglii se prodává půl kila coleslawu za 75 pencí, což je zhruba 23 kč. Já osobně coleslaw miluji a po návratu z Glasgow mám pocit, že bez coleslawu můj život jaksi strádá(haha). Rozhodně ale nemíním platit nekřesťanské peníze za porci velikostně odpovídající porci kaviáru v nóbl podniku. Proto jsem si našla několik receptů na coleslaw a pokusila se vytvořit vlastní verzi. A světe div se, ono se to povedlo!

Ingredience:
Půlka hlávky bílého zelí
Půlka celeru
Malá cibule
Větší mrkev
6-7 lžic majonézy(můžeme nahradit i bílým jogurtem, záleží na vás)
1-2 lžíce octa
1 lžíce cukru
pepř a sůl na dochucení


Příprava:
Do velké mísy nastrouháme mrkev a přidáme nadrobno nakrájenou cibul, celer a zelí. Poté přidáme majolku či jogurt, ocet, cukr a promícháme. Dochutíme pepřem a solí.
Hotovo a dobrou chuť!

Doporučuji nechat salát pár hodin odležet v lednici.

Salát se samozřejmě dá různě upravovat. Můžete podle chuti přidat například sýr nebo hrášek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama