Olízni a omlékuj aneb domácí OREO

15. dubna 2013 v 21:32 | Ronnie |  What to eat
Taky jste propadli kouzlu černých sušenek OREO stejně jako Alfredo Flores nebo náš tým BRONXY, ale ceny za několik malých sušenek se vám zdají přemrštěné? Nezoufejte, protože BRONXY vám přináší recept na domácí sušenky orea!


Příprava i s úklidem vyjde cca na 1 hodinu!

Ingredience:
300 g hladké mouky
180 g hery
100 g moučkového cukru
1 vejce
5 polévkových lžic kakaa na vaření(POZOR!! Granko je doslazované a není na vaření)
1/2 prášku do pečiva

Náplň:
250g měkkého tvarohu(já používám odtučněný)
100 g sušeného mléka(to je ovšem neskutečná pálka, ale sušené mléko se dá nahradit sušenou smetanou do kávy, která vyjde cca na 20 kč)
2 polévkové lžíce práškového cukru
1 vanilkový cukr


Postup:
1) Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a kakao. Poté přidáme rozpuštěnou heru a vajíčko. Těsto byste měli uplácat ručně, ale stačí, když to celé nahážete do robota. Hmota se vám sice úplně neslepí, ale to můžete ručně slepit až pak. Je to praktičtější.
2) Hotové těsto zabalíme do potravinové folie a dáme odležet do ledničky.
3) Rozetřeme tvaroh s cukrem a vanilkovým cukrem dokud nevznikne hladký krém, do kterého pak vmícháváme sušené mléko(nebo coffe cream) dokud nevznikne tužší hmota. Mě osobně tolik neztuhla, ale v ledničce se všechno napravilo.
4) Crém dáme do ledničky a vyndáme těsto, které vyválíme na cca 5mm silný plát. Vřele doporučuji dát mezi těsto a váleček igelitový pytlík, protože těsto má tendenci se drolit.
5) Vykrojíme různé tvary(Já zůstávám u starých dobrých koleček), které rozprostřeme na pečící papír rozložený na plechu.
6) Pečeme na 190°C cca 10-15 minut. Je to hodně individuální, záleží na vaší troubě, proto je třeba od 10ti minut pečení sušenky hlídat.
7) Sušenky po upečení necháme vychladnout a poté spojíme krémem.
8) Hotová domácí orea necháme uležet alespoň hodinu v ledničce, aby si na sebe krém se sušenkou "zvykly".

Dobrou chuť'!

PS: Mě osobně sušenky chuťově moc podobné nepřipadaly, ale musím zdůraznit, že jsem poprvé ochutnala hned poté, co jsem slepila první 2 kolečka k sobě. Když jsem nechala zbytek sušenek uležet, změnila jsem rychle názor. Samozřejmě, že to není úplně totéž, ale domácí orea jsou těm kupovaným velmi, VELMI podobné. Recept chce pravděpodobně vyzkoušet víckrát. Sami si najdete, co vám sedí. Já osobně bych asi přidala ještě víc kakaa, ale to je otázkou vkusu. Mám ráda čokolády s vysokým obsahem kakaa a tak mi nahořklé věci nevadí :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zuzana zuzana | E-mail | 3. dubna 2015 v 15:12 | Reagovat

dobrý deň chcem sa opýtt co sa da pouzit namiesto toho suseneho mlieka?? moze tam ist napriklad detsk mlieko nutrilon alebo sunar? alebo ako pisete smotana dokavy?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama